Pinar'in damlalari...

Hayatimi, anilarimi ve guzel seyleri anlattigim, damla damla doldurdugum gunlugum.

04 Nisan, 2006

Van Gogh'un yatak odasi


Saniyorum birbirimizin yazilarini takip ederken, farkinda olmadan ayni seyleri de dusunuyoruz. Gunlerdir aklimdan gecen bu resimle ilgili bir yazi yazmayi dusunurken sevgili D'nin sayfasindaki cok ilginc resimlere takildim. Ayni zamanlarda ayni seyi dusunuyor olmamiz beni cok mutlu etti :)

Yillar once bir resim sergisini gezerken gormustum yukaridaki resmi, beni cok etkilemisti. Kesinikle sahip olmaliydim ona. Ama aslina kavusmak mumkun degildi, ben de taklidiyle avundum, mutlu oldum. Neydi bu eski ve basit yatak odasi resminde beni ceken bilmiyorum. Mavi duvarlari, ahsap parkeleri mi? Yoksa benim odam gibi kucucuk olmasi mi? Ama ben bu resmi cok sevdim iste. Simdi eski odamda duruyor, beni bekliyor. Ben de onu hatirladikca bu resme bakiyorum, bir de kardesimin hediye ettigi buzdolabi miknatisina :)

10 Yorum hemen asagida:

Blogger C dedi ki...

Pinarcim, yazini okuyunca aklima Buket Uzuner'in "Gumus Yaz Gumus Kiz" adli kitabi geldi. Bilmem okudun mu? Kitabin "Ruhunuzu Cirilciplak Soyacak O Resim" baslikli yazisinda yazar icinde kendini bulacagi, bakinca kendi sirlarini da cozebilecegi o tek resmi bulmak icin arayis yolculuguna cikar. Kitaplari, interneti, muzeleri, galerileri gezer, bir turlu duslerinden, hayallerinden, dunyaya bakisindan izler tasiyan, sirlarini tasiyan o resmi bulamaz.. ta ki Van Gogh'un bu resmini gorene kadar..Iste odur aradigi resim! Cunku gittigi her yerde mutlaka kendi kendine kalacagi, hicbirsey yapmama ozgurlugunu kullanacagi bir oda, onu koruyan bir duvar ici ister. Bir de resmin analizini yapar, der ki: "resme dikkatle bakarsaniz, orada herseyin cift cizilmis ve bizim gormedigimiz kapinin bizim baktigimiz noktada aslinda bize acik oldugunu gorursunuz... bu resmi kendine yakin bulan kisinin arkadasliga ve aska kapisi daima acik olan, sosyallesmeyi sevmesine karsin bunu kendi duzenledigi bir sistem icinde yasamayi tercih ettigi yorumununu rahatlikla yapabilecegimi dusundum."
Eger daha once okumadiysan bu bilgilerin ilgini cekecegini dusundum canim. Cunku sen kanimca Buket Uzuner ruhu tasiyorsun, burdan o sonuc cikiyor :) Zaten yaraciligindan, yazilarinin hoslugundan anlamam gerekirdi ;)
Sevgiler!

10:54 ÖS  
Blogger Mommycat dedi ki...

Sevgili Pinar ,uzun bir aradan sonra ziyaretine gelebildim yine ...Bu arada o kadar cok sey paylasilmis ki ama ancak kedicikten vakit buldukca okuyorum ..Resim gercekten cok guzel ama acikcasi belki biraz yaramazlik olacak ama bir onceki resmi daha cok begendim ;) Belki durumum geregi :)

11:51 ÖS  
Blogger huysuz dedi ki...

'Van Gogh'un Arles'daki Odası'...
Paris, Musée D'Orsay'da sanırım kendisi.

7:05 ÖÖ  
Blogger Pinar dedi ki...

Sevgii D,
Hic haberim yoktu o kitaptan, ama tuylerim diken diken oldu. Yani bu resmi benim kadar seven hatta arayip da bulan baska biri de varmis demek. En kisa zamanda alip okuycam :) Cok tesekkur ederim verdigin bilgiler icin. Cok ilginc ama kisilik analizi bile dogru ne diyim :) Demek sevdigimiz resimler bizi ele veriyor, ressamar da gorduguuzden cok daha derin seyler cizip taa icimizdeki bizi etkiliyorlar. Tekrar cok tesekkurler, ya internetten ismarliycam simdi kitabi, ya da Turkiye'ye donmeyi bekleyip oradan alicam. Kocaman optum.

Momycat,
Hosgeldiniz :) Sefa getirdiniz. Hamilelikten korksam da hamilelere hayran kaliyorum. Umarim hersey yolunda gider de siz de bizi sik sik ziyaret edersiniz :) Hem ben size daha neler neler pisiririm ;) Sevgiler ve opucukler.

Sevgili Huysuz ve Tatli,
Yani simdi yeri de belli oldguna gore iyi bir plan ve ufak bir operasyon kaldi gercegine kavusmam icin ;) Cok tesekkurler.

Banu'cum,
Benim de icimi aciyor, mutlu ediyor bu resim :) Yukarida dedigim gibi ufak bir operasyon sonra ele geciririm belki asil resmi ;) Optum canim.

8:00 ÖÖ  
Blogger Gamzeli dedi ki...

Pınar'cım dediğin gibi çok güzel bir resim ...Eski evler gibi..tahtadan hepsi..çok hoş..

8:09 ÖÖ  
Blogger Mr_TD dedi ki...

Odanin bes resmi var , daha dogru 3 resmi 2 tane de cizimi olmasi lazim.Resimler Amsterdam,Orsay ve Chicago da.

chicago sana daha yakindir diye yazayim dedim.

bu sayfaya göz at bir ,sanirim hosuna gidecek.
http://www.vggallery.com/painting/p_0482.htm
slmlar
TD

12:36 ÖS  
Blogger Cerise dedi ki...

Pinarcim benim de cok sevdigim bir resimdir bu :) Umarim bir gun firsatin olur da Amsterdam Van Gogh Museum'u gezebilirsin. Ben uzun bir sure etkisinden kurtulamamistim resimlerin.

2:50 ÖS  
Blogger Pinar dedi ki...

Sevgili Gamzeli,
Begendigine sevindim.

Mr. T.D.,
Link icin cok tesekkurler, girdim ve cikamadaim. Chicago'daki muzenin plan cizimlerini nerden bulrum ki acaba :P

Cerise'cim,
Ben de Fransa'ya gitmeyi cok istiyorum. Bugun internetten bakarken bilgisayarin ekraninda gormek bile aldi goturdu beni, gercekleri kimbilir nasil yapar :) Sevgiler.

7:49 ÖS  
Blogger C dedi ki...

Pinarcim, muzenin planini mi istiyorsun tam anlayamadim? Bende sanirsam var hardcopysi bir yerlerde. Istersen scan edip gondermeyi denerim. Bu arada Chicago'ya gelme planlarin olursa lutfen haberdar et. Su doktora belasindan kurtulduktan sonra sizleri agirlamaktan memnuniyet duyarim.
Cok komik birsey farkettim, ben Art institute e tapinak gibi giderim sik sik. Impressionist ve cagdas resim galerine cogunlukla.. ama Van Gogh'un bu resmini gordugumu hatirlamiyorum iyi mi :))) ne kadar sapsal oldugumu sen tahmin et! :P En kisa zamanda sirf bunu gormek icin tekrar gidecegim, bakalim nereye saklanmis merak ettim!:P Ama Musee d'Orsay da gormustum, oradaki parcalar inanilmaz guzeldi. Insallah sen de en kisa zamanda gider gorursun canim. Optum!

9:14 ÖS  
Blogger osm18 dedi ki...


yayında porno

4:10 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home