Pinar'in damlalari...

Hayatimi, anilarimi ve guzel seyleri anlattigim, damla damla doldurdugum gunlugum.

07 Ağustos, 2006

Aparatifli gecelere devam

Cuma aksami misafirlerimiz icin yemek yerine lezzetli atistirmalik birseyler hazirladim. Turkiye'den mastera gelen yeni arkadasimizi Amerikan mutfagina alistirma cabalari da diyebiliriz aslinda :) Menude tavuk kanadi, karides kokteyli, keci peynirli dilimler, somonlu dilimler, patates kizartmasi, ve kizarmis peynir cubuklari vardi. Somonlu tarifi vermistim daha once, digerleri hemen asagida.

Tavuk kanatlari:
Ikiye bolunmus 10 buyukce tavuk kanadini kenarlari yuksekce bir tepsiye diziyoruz. Bir kasede 1/2 bardak ketcap, 1/3 bardak soya sosu, 2 kasik hardal, 4 kasik bal, 3 iri dis dovulmus sarimsak, 3 kasik zeytin yagi, 1 limonun suyu, karabiber, kimyon, pul biber, kekikten bir karisim hazirlayip tavuklarin ustune dokuyoruz. 200 C firinda tavuklarin derileri kizarincaya kadar (yaklasik 35-45 dak) pisirip hemen servis ediyoruz.

Karides kokteyli:
Karidesleri sadece kuyruklari kalacak sekilde soyup sirtlarindaki damari hafifce keserek cikarip suda pembelesinceye kadar hasliyoruz. Ya da benim gibi marketten hazir olarak aliyoruz :) Eger pisirmissek soguyunca, donacak kadar degil ama iyice soguyncaya kadar buzlukta bekletiyoruz. Servise hazir oldugunda maruldan yaptigimiz kaselerin icine koyup yaninda kokteyl sosuyla sunuyoruz. Kokteyl sosu ketcap, sirke, tuz, 1 dis dovulmus sarimsak ve azicik aci sostan yapiliyor.

Keci peynirli dilimler:
Baget ekmeklerini yatay olarak ince ince dilimleyip ustlerine azicik zeytinyagi surup firinda kizartiyoruz. Ciktiklarinda bir dis sarimsagin tepesini kesip ekmeklerin ustune suruyoruz, sanki eriyormus gibi oluyor ve muhtesem bir lezzet veriyor. Sonra (yumusak, surulebilir kivamdaki) keci peynirlerini ekmeklere surup ustune birer yaprak roka ve yarim domates dilimi koyarak servis ediyoruz.

Kizarmis (mozzarella) cubuklari:
Burada hazir satildigi ici ben direkt cubuk cubuk peynirlerden aldim, ama dikdortgen seklinde sert kasar peyniri alip cubuk cubuk da kesilebilir. Peynirleri once cirpilmis yumurtaya ardindan tuz, karabiber, kekik, ve varsa azicik sarimsak tuzuyla tatlandirilmis kurutulmus ekmek kirintilarina ya da galeta ununa iyice blayip bir tepsiye diziyoruz. Butun peynirler hazir oldugunda ustlerini strec filmle kapatip buzluga atiyoruz, en az iki saat donduruyoruz. Benim vaktim olmadigi icin sadece 1 saat kadar durdular ve kizarinca sekillerini kaybettiler malesef :( Sizinkiler hazir olunca ya fritozde ya da derince bir tencerenin icinde iki-uc parmak kadar kizdirilmis sivi yagda pembelesinceye kadar kizartip kagit havlularin ustunde yaglarini suzup yaninda marinara sosuyla servis ediyoruz. Kolay marinara sosu da salca, kekik, tuz, karabiber, 1-2 dis dovulmus sarimsak ve biraz su ve zeytin yagiyla kisa sure pisirilerek hazirlaniyor.

Resimler de asagida. Afiyet olsun!

8 Yorum hemen asagida:

Blogger blacklebron dedi ki...

helal sizlere be.. bende mi master yapsam amerikada naapsam (:
ama bi şartım var haftada bir en azından ev yemei isterim (:
CEVABI DUYAR GİBİYİM:
lan deli çağıran mı oldu :D

1:02 ÖS  
Blogger Pinar dedi ki...

Eger yeniden dersler, odevler ve hocalarla bogusmak zor gelmiyorsa bekleriz, yemek kolay nasil olsa.

1:09 ÖS  
Blogger Nilay dedi ki...

Pinarcim, of ta of yani. Inanilmaz lezzetli gorunuyorlar. Ben karides kokteyl sosunu hazir yemistim, tarifini bilmiyordum. TArif icin cok tesekkurler.

10:49 ÖS  
Blogger crépuscule dedi ki...

aciktim bak simdi :)
eline saglik! :)

8:15 ÖÖ  
Blogger Pinar dedi ki...

Sevgili Nilay,
Cok tesekkur ederim :) Karides rejime cok uygun, cok hafif. Sevgiler.

Sevgili Crepuscule,
Yolliyim hemen yapip :) Tesekkur ederim. Optum.

10:11 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Pınar ben aparatifleri çok seviyorum. Yaptıkların harika görünüyorlar. İnternette avakadolu tarifleri aradım. Geçenlerde bir tane avakadolu aparatif yemiştim ama adını bilmiyorum şimdi bulmak için tek tek denemek gerekecek. Eğer senin tavsiye edebileceğin bir şey varsa sevinirim.

11:39 ÖS  
Blogger Pinar dedi ki...

Sevgili Meltem,
Tesekkur ederim :) Malesef ben sadece avakadolu dipi biliyorum, ya da istersen salatanin icine kup kup dograyabilirsin. Yardimci olamadim kusura bakma :( Optum.

2:08 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. orgy Skoda fabia seat cover http://www.512mb-pc2100-cl2-5-ddr-sdram-sodimm.info probility poker hands Ambien what it looks like Butt tattoo Black casino jack poker roulette poker office serial

2:01 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home