Pinar'in damlalari...

Hayatimi, anilarimi ve guzel seyleri anlattigim, damla damla doldurdugum gunlugum.

09 Nisan, 2006

Neler yaptim :)

Haftaici her zamanki gibi okulda ve labda geciyor, ozellikle cuma gunleri sabah 7:30 aksam 6:30 arasi calisip oyle nokta koyuyorum haftama. Yine bu cuma da canim ciktiktan sonra eve gelir gelmez kopan firtinayi izleyerek dinlendim. Nasil simsekler cakti, ruzgar esti ve de kovadan bosanircasina yagmur yagdi. Firtina bittiginde istahimiz kalmadigi icin esimle salsa, cips ve birayla beslendik :) Sonra da kutphanede bulup hadi neymis bir bakalim diye aldigim filmi izledik: Topkapi. Cok eski (1964) ama cok surukleyici bir film. Bir grup amator hirsiz Topkapi muzesindeki bir sultanin zumrutlu hancerini calmaya calisiyor. Hani biliriz ya su unlu Gorevimiz Tehlike ve bilimum hirsizlik filmlerinde adamlar catidan iple sarkip alirlar mucevheri, bu film onlarin esin kaynagiymis :) Biz de bu film sayesinde biyikli Turk polisini gorup, Istanbul'u soyle bir gezip (hatta olmayan yagli gures stadyumuna gidip gures izleyip) hasret giderdik.

Cumartesi o kadar yagmura ve firtinaya ragmen kasvetli, karanlik ve bogucuydu. Bizim de canimiz evden disari cikmak istemedi. Biraz ders, biraz tembellik, ogleden sonra kisa bir yuruyusle aksami ettik. Keyfimiz yerine gelsin diye hafif bir kokteyl ve komik bir filmle (The Big Lebowski, 1998) bitirdik gunu.

Pazar gunu butun bulutlar kayboldu ve sonunda gunes bize yuzunu gosterdi. Kalkar kalkmaz hazir kadayiftan kadayif hazirladim okulumuzun Bahar/Uluslararasi Sokak Senligi icin. Cuma gunu de bircok kisi kofte yogurma isine girmisti. Aslinda dun olacakti bu senlik ama hava daha iyi diye bugune aldilar, cok da iyi ettiler. Dunku o havada kimse gelmezdi sanirim. Oglene dogru attik kendimizi sokaga, kahvalti da etmedik, herseyin tadina bakalim diye. Ben emaneti birakip kacarim diyordum ama tezgahta durup incik boncuk satacaksin dediler :) Azicik durup, geri donmeye soz verip kactim. Kacamaklarimi anlatmadan bu saticilik isini de cok sevdigimi belirtmeliyim :) Insanlarla muhabbet cok zevkli. Hele bugune ozel cocuklar icin hazirlanmis pasaportlara vize basmak en tatlisiydi. Sirin sirin gelip bana da vize verir misin diyorlardi. Ben de onlara masadan minik hediyeler veriyordum. Yani is bulamazsam pazarda tezgah acabilirim, o kadar sevdim bu isi.

Her firsatta kacip Tayland, Filipin, Kore, Meksika ve Endonezya mutfaklarinin tadina bakip, danslari izleyip, kultur alisverisi yapip, cicilere bakip gecirdik dort saati gunesin altinda. Hatta eve gelince farkettik baya yanip pembe pembe olmusuz nisan gunesiyle. Honduras'li bir arkadasim tezgahlarinin onunde uzunca bir sure durunca bana resimde gordugunuz duvar susunu hediye etti :) Boylece birkac saat icinde devrialem yapmis kadar oldum, degisik tatlar, muzikler, kiyafetler ve insanlar gorup, taniyip. Sonra gidip Lubnanlilara kizdim, bizim Aska Yurek Gerek sarkimiza soz yazip onlarinmis gibi yutturmaya calisiyorlardi :) Yunanlilarin tezgahinin onunde de Turklerde daha guzel baklava var diye yorumlar yaptim, umarim ise yaramistir. Okulda bu kadar yabanci ogrenci olmasi hem dislanmamamiz icin hem de boyle senliklerde diger kulturleri tanimamiz icin buyuk bir sans. Daha uzatmiyim, siz resimlere buyurun en iyisi.

18 Yorum hemen asagida:

Blogger Pinar dedi ki...

Banu'cum,
Yandim hem de nasil, neyse yarina hafifler insallah. Eggy benden beter, ben kremlenmistim cikmadan ;) Basima gunes gecti ama satiyim boncuklari derken :) Dedigin gibi arastiralim, oluyorsa oyle bisey super olur, bugun bir tane yaprak sarmasini 1 dolara sattilar! Yani o hesapla dusun ne kadar kar ederiz :P Gelemedik dondurmaya, ama konustuktan sonra ikimizde koltuga yigilip kaldik, gunes ve acik hava carpti baya, insallah gideriz en kisa zamanda oraya canim. Kocaman optum.

8:19 ÖS  
Blogger Defne dedi ki...

Pinarcigim, belli ki cok guzel gecmis gununuz. Duvar susu de cok hos. Ben de festival zamani senin gibi yandim, kipkirmizi bir yuzum olmustu:)) Akillandim da bugun yuruyuse cikmadan koruyucu surdum.

8:40 ÖS  
Blogger crystalsdreams dedi ki...

oh ne güzel geçmiş pazarınız,senin de Banunun da:)çeşit çeşit ülke yemekleri,değişik sohbetler,takılar,farklı etnik eşyalarrr,kaç gün sürüo bu böyle,biz de atliip gelsek:)
bi de Lübnanlılara sinir olma,sanırım o Aşka yürek gerek şarkısının orjinali de zati Yunanlıların:)

8:53 ÖS  
Blogger akçahan dedi ki...

Günlerin hep güzel geçsin Pınar. Birazdan işe gideceğim, Banu'yu ve Seni ziyaret etmek istedim. Tatlı Banumuz kapatmış blogunu, içimi bir hüzün kapladı. Sevgilerle Pınar.

10:07 ÖS  
Blogger crépuscule dedi ki...

resimlerdende eglenceli bi gun oldugu belli :)
sevgiler

11:11 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

iyi bir hafta diliyorum:)sevgilerimle.

11:14 ÖS  
Blogger Gamzeli dedi ki...

Resimler çok güzel...baya bir eğlenceli geçmiş sanırım...

2:16 ÖÖ  
Blogger sevilay dedi ki...

Selam pinar,

sayfani banu´nun sayesinde tanimistim, arasira gelip güzel yazilarini okuyordum.

Banu´yla arkadas oldugunuzu biliyorum, ben cok üzüldüm, banu neden aramizdan ayrildi?? Herhalde cok üzüntülü birsey oldu, o yüzdenmi ayrildi. Keske ayrilmasaydi yaa. Ona cok cok selam söyle.

3:18 ÖÖ  
Blogger Tijen dedi ki...

ne çok renk var sahiden..
insan böyle seyleri görünce okyanusta bir damla bile olmadigini düsünmez mi allahaskina?
yine de bu renkliligi çok seviyorum ben, tadini çikarabildigin için ne mutlu sana!
tijen

11:34 ÖÖ  
Blogger Cerise dedi ki...

Topkapi filmini bin kere seyretsem bikmam ben nedense :) Cok garip geliyor yabanci bir filmde Istanbul'u seyretmek.
Rseimlere de bayildim :)

1:20 ÖS  
Blogger Pinar dedi ki...

Sevgili Defne,
Ben cikmadan surmustum ama o kadar saat koruyamadi tabii. Sevgiler.

Sevgili Crystal,
Ben de aslinda aklimdan geciriyordum, yoksa bizim diil mi diye, ama bak sonucta yine de onalrin degilmis :) Iyi oldu, hem gunes hem de degisik ortam :) Optum.

Sevgili Akcahan,
Tesekkur ederim, size de iyi haftalar diliyorum. Banu'yu ben ikna edip dondurmeyi dusunuyorum, bakalim.

Sevgili Crepuscule,
Oldukca guzeldi, kalabalikta bazen ne oldugunu anlayamadim ama iyi oldu degisiklik :)

Sevgili Candan,
COk tesekkur ederim :) Size de iyi haftalar diliyorum, opuyorum.

Sevgili Gamzeli,
Iyiydi :) Ben en cok da gunese sevindim.

Sevgili Sevilay,
Banu sadece oyle bir karar almis, kotu birsey yok. Ben ikna edip geri dondurmeye calisicam, ozliycez yoksa cok.

Sevgili Yelda,
Hosgeldiniz, boyle durumlarda ogrenci olmak guzel de bitmeyen dersler odevler sinavlar deneyler olunca ne yaptim ben diye geziyorum ortalarda :)

Sevgili Tijen,
Gercekten cok renkliydi, kiyafetler, bayraklar... Gercekten insan su koca dunyada nokta kadar oldugunu daha iyi anliyor. Asil guzel olan ama gercekten gidip gormek olur sanirim. Sevgiler.

Cerise'cim,
Ben de kimse bilmez diye dusunuyordum o filmi, hic duymamistim cunku. Gercekten orijinal ve guzel bir film. Hem Turk'leri de cok zeki, akilli, durust ve guclu olarak gostermisler, iyice hosuma gitti. Optum kocaman.

3:45 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Pınarcım, bugün Banu'nun bloğuna girdim ve şok!!! Banu birakıp gitmiş bizi. Umarım bir an önce sıkılır da yazmaya yeniden başlar. Hergününüz neşeyle dolsun canım.
Sevgilerimle

12:40 ÖÖ  
Blogger sevilay dedi ki...

Ayy evet sen ikna etmeye calis onu bende denedim ama islemedi, hayret ediyorum yaa, aslinda cok severek yaziyordu hemen böyle pes etmek varmi yaa? Ilk önce bize tamamen alistir sonrada birden birakip git. Neyse sende bir dene bakalim.
Selamlar

1:05 ÖÖ  
Blogger Age35 dedi ki...

Ya Pınarcım...Noldu bizim Banuş neden gidiverdi birden....E sen bilirsin...Bi konuşuver yav....!!!

7:33 ÖÖ  
Blogger Pinar dedi ki...

Sevgili Nilay, Sevilay ve Age 35,
Banus oyle bir karar almis daha tam konusamadim ama israr edip geri dondurmeyi deniycem, ben bile kapattigini bildigim halde arada bir giriyorum hani belki supriz yapar diye. Sikildigindan oldugunu sanmiyorum. Ben haberleri vericem bir degisiklik olursa. Sevgiler.

9:04 ÖÖ  
Blogger akçahan dedi ki...

Pınar, ikna edebilirsin inşallah. O'nu çok sevdiğimi ve şirin anlatımını özlediğimi belirtirmisin. Ben de tıklayıp duruyorum sayfasına... Hem çok tatlı arkadaşını blog aleminde yalnız bırakmasın değil mi ama. Banu, Pınar arkadaş-kardeşlere çok alıştık biz. Sevgiyle kalın.

1:59 ÖS  
Blogger akçahan dedi ki...

Pınar, ikna edebilirsin inşallah. O'nu çok sevdiğimi ve şirin anlatımını özlediğimi belirtirmisin. Ben de tıklayıp duruyorum sayfasına... Hem çok tatlı arkadaşını blog aleminde yalnız bırakmasın değil mi ama. Banu, Pınar arkadaş-kardeşlere çok alıştık biz. Sevgiyle kalın.

1:59 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Why does my penis smell 1998 audi a8 quattro bdsm Detroit auto show dodge woman operation on penis do to viagra Lexapro milligram comparison Peachyforum hairy pussy peugeot garage in warrington White woman dating black man koloa hawaii Best pic of pamela anderson bunn home brewer coffee maker laptop drive adapter cruise trip contests Star wars game websites http://www.92-95-honda-civic.info/Land_rover_1965.html

5:18 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home