Pinar'in damlalari...

Hayatimi, anilarimi ve guzel seyleri anlattigim, damla damla doldurdugum gunlugum.

21 Mayıs, 2007

Yulafli, uzumlu, cevizli kurabi-ye!

Kurabiye canavarinin ikiz kiz kardesinin bu etkinligi kacirmasi olmazdi, o yuzden ayri kaldigim bloguma gelip bu hem saglikli hem de cook lezzetli kurabiyenin tarifini vermem lazimdi... Malzemeler cok gibi gorunse de yapmasi oldukca basit olan bu tariften yaklasik 45-50 tane kurabiye cikiyor, cok demeyin cunku tadina bakan herkes kesinlikle daha istiyor :)



Malzemeler:
8 corba kasigi tereyagi (oda isisinda)
1 bardak esmer seker
1/2 bardak seker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/4 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi tarcin
1/2 tatli kasigi kakule
1/4 tatli kasigi karanfil (ogutulmus)
2 yumurta
1 bardak kepekli un
1/2 bardak un
2 bardak yulaf ezmesi
1 bardak kuru uzum
1/2 bardak ceviz (az dovulmus)

Yapilisi:
Firini 190C'ye isitarak basliyoruz. Once yagla sekerleri mikserle krem gibi oluncaya kadar, yaklasik 2 dakika cirpiyoruz. Sonra k.tozunu, vanilyayi, baharatlari, tuzu ekleyip iyice karisana kadar tekrar cirpiyoruz. Yumurtalari da tek tek ekliyoruz. Sonra yavas yavas unlari katiyoruz, bu noktada mikserle cirpmak zorlasinca tahta kasikla karistirmaya basliyoruz. En son olarak yulafi, uzumleri ve cevizleri de ekleyip guzelce karistirdiktan sonra parsomen ya da folyo serili tepsinin ustune yaklasik birer corba kasigi kadar miktarda aralikli olarak diziyoruz. Yumusak bir hamur oldugu icin iki kasik yardimiyla ellemden yapmak daha kolay oluyor. 8-10 dakika pisirdikten sonra 1-2 dakika tepsinin ustunde sonra da sogutma telinde tamamenn soguyuncaya kadar tutuyoruz. Bu arada birkac tanesi yok olabilir ;) Afiyet olsun.