Pinar'in damlalari...

Hayatimi, anilarimi ve guzel seyleri anlattigim, damla damla doldurdugum gunlugum.

31 Aralık, 2006

Mutlu Yillar ve Kurban Bayraminiz Kutlu Olsun!

Bu sene iki guzel olay ust uste geldi. Hatta uc demeliyim. Yeni yil ve kurban bayraminin yaninda ayni zamanda bir arkadasimin dogum gunu ayni zamanda. Herkese nice mutlu, saglikli, huzurlu ve basarili bir sene diliyorum. Ayni zamanda Kurban Bayraminiz da kutlu olsun. Mert'cim iyi ki dogdun!

28 Aralık, 2006

Kum ve isikla yapilan saheserler

Hergun aldigim onlarca e-mailin icinden bazen boyle beni alip goturen, dinlendiren seyler de cikiyor. Asagida izleyeceginiz video Ilana Yahav'in saheserlerinden sadece biri. Bu yetenekli hanim isiklandirilmis cam bir zemin ustunde kum ve parmaklarini kullanarak hikayeler anlatiyor. Daha cok bilgi ve baska klipler icin buraya tiklayin ;)

24 Aralık, 2006

Kara Orman Kurabiyesi


Bu kurabiyeleri haftasonu aldigim kurabiye tarifleri dergisinden yaptim. Buraya tiklayarak sayfasina bakabilirsiniz, hatta o sayfada asagidaki resimde bu kurabiyeleri koymuslar :) Cok lezzetli, yogun cikolatali, tam yibasina gore bir tarif. Hatta pastasinin yerini bile tutuyor diyebilirim. O kirmizi keseleri bunlarla doldurmustum, arkadaslarim bayildi. Daha uzatmadan tarife geceyim.

Malzemeler:
3/4 bardak un
3/4 bardak seker
3/4 tatli kasigi kabartma tozu
1/4 tatli kasigi tuz
4 corba kasigi tereyagi (1/2 stick)
1/3 bardak kakao
1 yumurta
1 tatli kasigi neskafe (2 corba kasigi sicak suda cozulmus)
1/2 tatli kasigi vanilya
1/3 bardak aci cikolata parcalari
1/3 bardak kurutulmus visne (ben kuru kizilcik/cranberry kattim ayni eksi tadi verdi)
1/2 bardak pudra sekeri

Yapilisi:
Firini 175C (350F) isitin, iki duz metal tepsiyi parsomen kagidiyla kaplayin. Bir kapta unu, sekeri, kabartma tozunu, tuzu eleyerek iyicek karistirin. Ayri bir kasede eritilmis, ilitilmis yagin icine sirayla kakaoyu, sonra yumurtayi, sonra kahve karisimini, sonra vaniyayi ekleyin. Her katilandan sonra iyice karistirmadan otekini eklemeyin, yumurtadan sonra yag/su orani bozuldugu icin karisim puturleniyor ama kahveden sonra duzeliyor merak etmeyin. Bu cikolata gibi olan karisimi unluya ekleyin, bir araya gelinceye kadar karistirin (cok fazla degil). Sonra icine cikolata parcalariyla kuru visneyi ekleyin, unun icinde esit dagilincaya kadar karistirin. Iki kasik yardimiyla hamurdan kucuk ceviz buyuklugundeki parca alip kasede duran pudra sekerinin icine atip heryerini kaplayin, tepsiye alin. 12-14 dakika pisirin, fazla kurumadan catlaklar olusunca firindan cikartin, tepsinin ustunde 5 dakika ilitip sogutma teline aktarin. Afiyet olsun.

19 Aralık, 2006

Arkidislere kartlar ve minik hediyeler


Yilbasi yaklasirken bolumdeki arkadaslara ve komsumuza sadece kart yerine cikolata/seker ve kurabiye doldurdugum kucuk paketleri de verdim. Yanda gordugunuz kart simli simli cok cici oldu, icine simli kalemle yazdim ayrica.




Elisi malzemeleri satan magazada bu minik kirmizi kese kagitlarini gorunce cok sevindim, icini (tarifi cok yakinda) evde yaptigim kurabiyelerle doldurdum.



Bu minik kardam adam posetler de rengarenk kapli cikolata ve sekerlerle dolduruldu, iclerinde minik Noel Baba ve cam agaci bile var.


Arkadaslarinkileri masalarina koydum tamam, ama komsununkileri minik bir cantayla kapisina asmak gerekti ;)

17 Aralık, 2006

Haftasonlari, zaman, hasret

Neden haftasonlari bu kadar cabuk geciyor? Hakkini yemeyelim, haftaici de oldukca hizli geciyor, aslinda zaman cok hizli geciyor. Azicik yavaslasa, anlasam yasadigim ani. Uykular yetmiyor, sabahlar yetmiyor, gunler yetmiyor. Butun gun dakikalari kovaliyorum, herhangi birseyi yaparken, birseye dalmissam geciveriyor zaman, ama yapilan sey bitmiyor sonunda.

Bugun cok guzel bir hava vardi, sanirim dunya capinda oldukca ilik bir kis donemi yasiyoruz. Tatli serin, yakmayan, fazla parlak olmayan gunesli bir gun. Istedim ki ogleden sonra dursun, ben azicik nefes alayim, uzun sursun bu guzel hava. Bitti iste. Benim bugun icin ne planlarim vardi oysa. Uykuya bir care bulsam belki yaparim butun istediklerimi, ama mumkun degil.

Bugunun son konusu hasret ve ayrilik. Annemle konustum ogleden sonra, buruktu sesi, ozlemis beni. Ben de ozledim onu, ama zamanin ve yapilacaklarin icinde kayboldugum icin o kadar dokunmuyor ayrilik. Dusuncelere daldim konusmadan sonra... Birseylerin pesinden suruklenmek dogru mudur? Daha iyisi icin sevdikleri arkada birakmak kolay midir? Bunlarin cozumu var midir? Yoksa en kolayi ayriliga alismaya calismak midir? Midir, midir, midir???

11 Aralık, 2006

Yeni yil susleri...

Iki uc yildir indirimleri yakalayip aldigim susler ve isiklarla suslenmis evin yilbasina hazir hali :) Sehpanin ustunde minik cam ve minik noel baba, (noel babanin doldurmasini bekledigim ;) minik coraplar, gercekten minicik yeni yil agaci (buyuklerine yer yok zaten), pencerelere yapistirilan noel baba, kardan adam, can, balkona da isikli agac ve sacaklarla bu yilki suslemelere son verdim.









07 Aralık, 2006

Yilbasi Kurabiyeleri ve Acma


Televizyonda ve bircok blogda gordugum kurabiye tarifi ustune ben de evde kurabiye yapmaya hevesleniyordum, en son hediye gelen karli tabagim ve cici bir marketten aldigim mavi toz sekerlerim de olunca dedim kesinlikle cam agacli kurabiye yapmaliyim :)

Malzemeler:
1/2 bardak seker
1 yumurta (sarisi icine, beyazi ustune)
50 gr erimis tereyagi (1/2 stick)
1 corba kasigi yogurt
2 bardak un
Limon ya da portakal kabugu rendesi, ya da iki uc damla portakal esansi
Kabartma tozu
Vanilya

Yapilisi:
Sekerle yumurtayi 2-3 dakika cirpip icine yogurt, yag, vanilya ve kabuk/esansi ekleyip iyice karistirdiktan sonra, kabartma tozuyla elenmis unu azar azar ekleyip oldukca sert bir hamur oluncaya kadar yoguruyoruz. Merdaneyde 1 cm kadar incelikte acip istedigimiz sekilde kesiyoruz, bu asamada isterseniz top top elde yuvarlayarak da sekil verebilirsiniz. Ustune yumurtanin beyazini surup kristal seker serpip 180C'de (350F) onceden isitilmis firinda hafif pembelesene kadar (yaklasik 10-15 dakika) pisiriyoruz. Afiyetle yiyoruz.


Bir suredir Turkiye'deki pastaneleri ve o guzel kokulari, tadlari ozluyorum, Ankara'da Genclik Caddesindeki Damla Pastane'si cocuklugumdan beri favorim olan pastalari, acmalari, pogacalari, ve de ozellikle tulumba tatlisi ve ekler pastayi yapan yegane yerdir. Mayali hamurla ugrasmayi sevmememe ragmen gozumu karartip yaptigim acmalar hem lezzetli hem de korktugum kadar ugrastirici olmayinca hemen tarifini vermek istedim.

Malzemeler:
1 yumurta (beyazi icine, sarisi ustune)
1/2 bardak sivi yag
1/2 bardak sut
1/4 bardak seker
1 tatli kasigi tuz
1 paket hizli kabaran kuru maya
3 bardak un
2 kasik tereyagi (1/4 stick)

Yapilisi:
Ilik sute sekerin birazini ve mayayi katip eritiyoruz, sonra tereyagi disindaki butun malzemelerle karistirip ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz. Yarim saat ilik bir yerde kabarttiktan sonra ceviz-yumurta buyuklugunde parcalar kopartip icine azicik tereyagi koyup cubuk gibi uzatip sararak/dondurerek uclarini birlestirip acma seklini verip tepsiye diziyoruz. Yaklasik 15 kucuk acma cikiyor bu tarifle. Bu asamada firin 180C'ye (350F) isinirken ustunde acmalarin tekrar kabarmasini bekliyoruz yarim saat kadar. Sonra ustlerine bir corba kasigi suyla cirptigimiz yumurtanin sarisini surup susam ve/veya corek otuyla susleyip 15 dakika pisiriyoruz. Afiyetle sicak sicak kahvaltida peynir, zeytin ve cayla yiyoruz.

04 Aralık, 2006

Odullu resim


Haftasonunu ders ve odevin disinda evi yilbasi icin suslemek ve arkadasimin bebek partisine giderek gecirdim. Sonunda verebildim battaniyesini, begendigini soyledi :) Bebek insallah ocak ortasi gibi gelecekmis ama azicik daha beklesin kova burcu olsun istiyorum ben :)

Baktim kis bizi azicik karamsar yapiyor ben de esimin iki yil once Ayvalik'ta cekmis oldugu gun batimi resmiyle isitmaya calisiyorum icimizi. Ayrica bu resim okuldaki kucuk captaki yarismada ikincilige layik goruldu...