Pinar'in damlalari...

Hayatimi, anilarimi ve guzel seyleri anlattigim, damla damla doldurdugum gunlugum.

29 Kasım, 2006

Kis, yeni yil, yeni baslangiclar...


Kis ve yeni yil havasina girelim artik degil mi? :)

28 Kasım, 2006

Fools Rush In


Ne zaman televizyonda yakalasam izlemeden basindan kalkamadigim bu romantik komedi filmi (azicik) eski de olsa favorilerimden biri. En son bir hafta icinde uc kere izleyince bu konuda yazmak sart oldu, Elvis'in sarkisiyla da tam oldu. Izlemeyenlere tavsiye ediyorum, soyle romantik bir yemekle, mum isiginda, sevdicekle izlemek icin birebir. Benim gibi Salma Hayek ve Matthew Perry sevenlere duyurulur...

20 Kasım, 2006

Sogan Corbasi


Havalar sogudu iyice, kis geldigini hissettiriyor. Kisa en yakisan yemek de sicacik corbalar haliyle. Esimin favorilerinden olan sogan corbasi hem isinmak icin hem de bagisiklik sistemini guclendirmek icin birebir. Ayrica yapmak da cok kolay, pisirme suresini dusunmezsek :)

Malzemeler
3 buyuk kirmizi sogan
1-2 kasik zeytin yagi
1 tatli kasigi seker
1 corba kasigi un
1 cay kasigi tuz
1 bardak kirmizi sarap ya da 1 corba kasigi sirke
4 bardak et suyu

Yapilisi
Soganlari piyazlik gibi dograyip tencerede kizdirilmis yagla karamelize oluncaya kadar (kahverengiye donuyor) orta ateste pisiriyoruz. Iste bu kisim biraz uzun suruyor. Ustune sekeri ve tuzu ekleyip biraz daha pisiriyoruz. Sonra unu ekleyip soyle bir kavurup, isterseniz sirkeyi ve et suyunu ekleyip biraz daha kaynatip, isterseniz sarabi ekleyip iciye buharlasana kadar kaynatip ondan sonra et suyunu ekleyip biraz daha kaynatip servis ediyoruz. Ustune firinda kizartilmis kasarli baget ekmegi super oluyor. Afiyet olsun.

12 Kasım, 2006

24 saat cikolata hem de 0 kalori :)


Bu haftasonu bahardan calinmis bir cumartesi yasadik, 23 derece, gunluk guneslik. Kisa kollularla gunese veda etmek cok guzeldi. Sonra esim dersleri icin beni ekince once televizyonda aradim eglenceyi, sonra da hem gezmek icin hem de gerekenleri almak icin alisverise ciktim. Yillardir zor ve yorucu zamanlardan sonra kendime odul olarak verdigim magaza gezme isini para harcamadan tatmin olma yolundaki calismalarimla oldukca karli hale getirdim. Cunku bana renkli degisik birsey gormek, yumusak ya da farkli bir maddeden yapilmis bir urune dokunmak da cok zevk veriyor, illa almama gerek yok ;) Ama bu cikolata kremi gorunce dayanamadim, cilde isiltili bir parlaklik vermenin yani sira surdugunuz yer sanki cikolatadan yapilmis gibi kokuyor. Bath & Body Works her sene oldugu gibi bu sezon da yine yapmis yapacagini anlayacaginiz. Bugun mevsim normallerine donup soguk ve bulutlu bir gun gecirdik, ama beni sicak cikolatam isitti, size de siddetle tavsiye ederim ;)

09 Kasım, 2006

Guzellesmek, ama nasil?

07 Kasım, 2006

Arkadaslik ustune...

Asagidaki okuyacaginiz yazi "Su Cilgin Turkler" kitabindan bir alintidir. Bana e-maille geldi, sizinle paylasmak istedim cok etkilendigim icin.

"Savasin en kanli gunlerinden biriydi. Asker en iyi arkadasinin az ileride, kanlar icinde yere dustugunu gordu. Insanin basini bir saniye siperden cikaramayacagi gibi bir ates altindaydilar. Asker tegmenine kostu hemen: "Komutanim, bir kosu arkadasimi alip geleyim mi?" Delirdin mi der gibi bakti tegmen... "Gitmeye degmez oglum, arkadasin delik desik olmus. Buyuk olasilikla olmustur bile. Kendi hayatini da tehlikeye atma sakin!" Ama asker o kadar israr etti ki, tegmen izin vermek zorunda kaldi. "Peki, dene bakalim!" Asker yogun ates altinda firladi siperden ve mucize eseri arkadasinin yanina kadar gitti, yarali arkadasini sirtlandigi gibi tasidi. Birlikte siperin icine yuvarlandilar. Tegmen kosup yaraliya bir goz atti ve nefes nefese bir kenara yikilmis askere dondu: "Sana hayatini tehlikeye atmaya degmez dememis miydim! Bu zaten olmus..." "Degdi Komutanim, degdi!" dedi asker. "Nasil degdi, arkadasin zaten olmus, gormuyor musun?" "Gene de degdi komutanim, cunku yanina vardigimda henuz yasiyordu, ve onun son sozlerini duymak, dunyalara bedeldi benim icin..." Ve, hickirarak, arkadasinin son sozlerini tekrarladi: "Gelecegini biliyordum!"


Kalbimizde "arkadaslik" denilen bir mucize var. Nasil oldugunu, nasil basladigini bilemezsiniz. Ama bunun ozel bir armagan oldugunu, Allah'in bir lutfu oldugunu bilirsiniz. Gercekten de arkadaslar nadide mucevherlerdir. Yuzunuzu guldurup, basarmaniz icin cesaret verirler. Sizi dinlerler ve kalplerini acmaya hazirdirlar. Boylesine "gercek" arkadaslarimiz varsa ne sansli bize...

05 Kasım, 2006

Sonbahar ve ocu susleri

Evi temizleyip sonbahar sezonu suslerimi de bir guzel dizince sizinle paylasmak istedim. Sayfam gibi evin bir kosesini de mevsime gore suslemeye bayiliyorum. Ozellikle boyle (neredeyse) bedava olunca ;) Yapraklar, kozalaklar, mese palamutlari sokaktan ve arkadaslarin bahcesinden, o kucuk kabak vs gibi seyler de burada markette satilamayinca bedavaya dagitilan sus sebzelerinden :) Iki mum, iki kovacik gecen seneden kalma ama icine goz gibi cikolatalarla cok cici oldu. Bir dolarlik magazadan alinan cam cikartmalari, cadi, kurukafalar, ve hayalet de cabasi. Kapida kiz korkuluk :) En son olarak balkabagi seklinde kesilmis (kurabiye kesecegiyle) ustunu bocekler sarmis sandviclerimiz de suslerimizin yaninda yemek icin ideal. Resimler asagida...

01 Kasım, 2006

Luleli spagetti

Taa yazin paraya kiyip guzel bir "specialty food" marketinden -bin cesit peynir, salam, sarap, cay, recel, zeytin, ekmek, makarna, vs satan yer- almis oldugum luleli makarnalarimi pisirmeye kiydim sonunda ve soslu spagetti yaptim :) Ve sonra 50 cente aldigim markarnalarin ne kadar uydurma oldugu ortaya cikti, bizim markarnalarimiz gibi oturakli, lezettli, makarna gibi makarna yok su memlekette malesef, boylesine de para veremem ki :) Sosu icin yaklasik 250 gr kiymayi kavurdum, ince dogranmis kuru sogani ekleyip kavurdum, 250 gr kadar mantari dorde bolup yumusattim, biber (devasa dolmalik biber) dograyip kavurdum, 3-4 dis sarimsagi incecik dograyip soyle bir cevirdim, etten (cooook) daha pahali oldugu icin dogranmis domates konservesi ekledim azicik salcayla birlikte, defne yapragi, kekik, tuz, karabiber ve azicik kimyon koyup sos biraz koyulasana kadar pisirdim. Hasladigim makarnaya ekleyip bir guzel karistirip servis yaptim. Eger vejeteryan sos isterseniz eti cikarip sogani biraz zeytin yaginda kavurarak baslayin ayni sekilde herseyi ekleyip pisirince icine catalla ezilmis beyaz peyir (ya da feta) ve cekirdekleri cikarilmis yesil zeytin ekleyip deneyin, feslegen, ve hosunuza giden baska baharatlari eklemek de tadini cok farkettiriyor (vejeteryan tarif Mert'cigimdendir). Afiyet olsun.