Pinar'in damlalari...

Hayatimi, anilarimi ve guzel seyleri anlattigim, damla damla doldurdugum gunlugum.

29 Ekim, 2006

Haftasonu ve Bayram

Bu haftasonunu uzun zamandir bekliyordum, cunku Ramazan yuzunden uzuun uzuun kahvalti etmeyeli cok uzun zaman olmustu. O yuzden ben de ozenip krep yaptim. 1 bardak sut, 1 bardak un, 1 yumurta ve 1 kasik eritilmis yag cirpilip orta ateste isitilmis kucuk teflon tavaya ince bir katman seklinde dokulup/yayilip iki tarafi da pembelesinceye kadar pisirilir. Ilk yuzu yaklasik 1 dakika, ikinci yuzu 30 saniye kadar. Icine ne isterseniz koyabilirsiniz, benim favorim nutella ama krem peynir, zeytin ezmesi, yag-recel/marmelat, salam cok yakisan adaylardan. Bu olcuyle 12 tane cikti bu arada yaklasik 20 cm capindaki tavadan.

Boyle kahvaltidan sonra biraz televizyona takildiktan sonra ev toparlanir ama evin azicik daha kirlenmesi uygun gorulup temizlik haftaya atilir, bu zaman da bir kafede dergi okuyarak gecirilir (yarindan da 1 saat kazanilacagi goz onune alininca dersler unutulur tabii). Bir de evde civi cakma isleri icin uzun zamandir istenilen cekic alinir :) Eve gelince aksam yemegi telasina kapilip yine ve yeniden Meksikan tacolari yapilir (daha once tarif vermistim), bu sefer resim cekmedim ama konsept ayni: kavrulmus kiyma, domates, sogan, guacomole, eksi krema, zeytin, misir, rendelenmis peynir, salsa ve de yumusak tortillalar (yufka gibi).

Sonra bugunun cadilar bayrami partileri gunu oldugu hatirlanip gecen seneden kalma kostum (kendim yapmistim ve baya ugrasmistim o yuzden tekrar giymek hosuma gitti) dolabin dibinden bulunup giyilir. Ve de gecenin yildizi: kutusundan henuz cikmamis cici dans pabuclarim gun yuzu (aksam lamba isigi) gorur :) Ama yas ilerlemis oldugu icin partide fazla kalinamaz :)
Not: Resim gecen seneden; ugur bocegi Pinar karsinizda...

Pazar gunu ise kahvaltida menemen yapilir, cay demlenir. Sonra biraz derse koyulunur. Sonra gelen telefonla (Hintli) arkadaslarla kafede bulusulup sohbet edilir. Eve donup azicik ders calisilir, yemek yenir. Havanin ilik olmasindan faydalanilip azicik yurunulur ve de kamerayi yanimiza almak akil edildigi icin iki uc kare resim cekilir ordekli golumuzde.

Bugunun bir guzelligi de Cumhuriyet Bayrami olmasiydi, burada Turklerle kutlama planlari yapiliyordu. Son anda iptal ettiler, ben topluca Istiklal Marsi okumayi, Ataturk'u anmayi istiyordum, olmadi. Insallah daha nice yuzyillar kutlariz bu anlamli gunu ve unutmayiz Ata'mizi...

26 Ekim, 2006

Bir tarif...

Son zamanlarda kisin gelmesi ve islerin yogunlugu yuzunden aklimi toparlayip yazamiyorum bir turlu. Bilgisayarimdaki dosyalari duzenlerken bu resmi buldum ve bunu koyayim en azindan dedim. Cunku kameradaki yeni resimleri bile aktarmaya useniyorum su aralar :( Bu piyazi yazin sonuna dogru yapmistim hafif bir yemek olsun diye, yaninda inegol koftesi de olsaydi super olurdu tabii. Ben normal hindili koftelerden yapmistim :) Piyaz icin fasulye konservesi alinir, burada on cesit oldugu icin rengi en acik olanini aldim. Suzulur, yikanir, ustune sirke, limon suyu tuz karabiber dokulur. Piyazlik dogranmis sogan (enlemesine oluyor) maydanoz, domates ve kati yumurtayla suslenip resmi cekildikten sonra afiyetle yenir.

22 Ekim, 2006

Bugun bayram...

erken kalkin cocuklar, giyelim en guzel giysileri, elimizde taze kir cicekleri, uzmeyelim bugun annemizi... Cocukken bayram sabahlari annem Baris Manco'nun bu sarkisiyla uyandirirdi bizi :) Bir guzel yikanir, bayramlik cicilerimizi giyer, bayram kahvaltisindan sonra buyukleri ve akrabalari ziyarete cikardik. O zamanlar bayramlarin tadi baskaydi, bir avuc cikolata, uc kurus bayram harcligi ne kadar mutlu ederdi bizi. Simdi hele boyle uzakta olunca buruk geciyor bayramlar. Hepinizin Seker Bayramini kutluyorum...

19 Ekim, 2006

Kadir gecesi

Herkesin bu guzel gecede butun dualarinin kabul olmasi dilegiyle...

09 Ekim, 2006

Bebek hediyesi :)

Bir arkadasimin bebek bekledigini ogrendigimden beri yunleri sisleri alip ormeye basladigim battaniyeyi bu haftasonu yogun calismalarim sayesinde bitirebildim :) Begenir mi dersiniz? Simdi heyecanla bebek partisi yapmasini bekliyorum, yoksa dayanamayip hemen vericem hediyesini.

05 Ekim, 2006

Anne ve Babamin Dogum gunleri...

Bu ay dogum gunleri acisindan oldukca yogun bir ay :) Ilk once 4 gun arayla anne ve babamin dogum gunleri var. Simdiye kadar kutlamaya firsatimizin oldugu her seferde ikisini birlestirip tam ortadaki gunde kutlardik, ben de o yuzden bu sene de oyle yaptim :) Dogum gununuz kutlu olsun canlarim, daha nice mutlu, saglikli yaslara... Sizi cok seviyorum!

03 Ekim, 2006

Kutlamalar ve Amore

Gecen hafta sali gunu esimin dogum gunu vardi. Ama biz kutlamaya onceki haftasonu anne-baba-abla ziyaretine gittigimizde basladik. Sonra gercek gunde ben ona mamalar pisirdim (mercimek corbasi, hunkar begendi, pilav) ve kalpli pasta yaptim, kendi aramizda kutlamak icin :) En son da bu haftasonu arkadaslarimizla Meksika lokantamizda yemek yiyip, (dev) tavla oynayip, nargile icerek kutlamalara noktayi koyduk :)






Bir de su anda dinlediginiz sarki ve sanatci hakkinda birseyler yazmaliyim. Esimle Andrea Bocelli'nin baska CD'lerini uzun zamandir dinliyorduk zaten, ama birkac hafta once sans eseri televizyonda o muhtesem konserini izleyinceye kadar bu CD'sinden haberimiz olmamisti. Bir nehir kenarinda, gun batiminda, o muhtesem renk cumbusunde dinledigimiz sarkilarina asik olduk, zaten sonra hemen ismarladik. Elimize yeni ulasti ve su anda surekli dinliyoruz. O konserin ortami bu CD'nin adina tam yakisir guzellikteydi, tam aski cagristiriyordu. Adi da Amore zaten. Buraya koyacagim sarkiya (Solamente Una Vez/Sadece Bir Sefer) karar vermekte epeyce zorlandim cunku hepsi cok guzel, belki de bir dahaki sefere yine bu CD'den sececegim sarkiyi. Eger goz atmak ve diger parcalari dinlemek isterseniz buraya tiklamaniz ve asagiya dogru bakmaniz yeterli.