Pinar'in damlalari...

Hayatimi, anilarimi ve guzel seyleri anlattigim, damla damla doldurdugum gunlugum.

01 Mayıs, 2006

Caprese ve fume somonlu aparatifler


Caprese aslinda sanirim butun akdeniz mutfaklarinin vazgecilmez ana maddelerinden yapilan, ama bu tarifte kullanilan peynir sayesinde Italyanlara malolms bir aparatif. Baget ekmegi caprazlamasina 1 cm kalinliginda kesip ustune azicik sizma zeytinyagi gezdirip 180C firinda kizarincaya kadar (10 dakika) pisiriyoruz. Ustune taze mozarella peyniri, domates ve reyhan yapragi koyup tuz ekip istersek azicik daha zeytinyagi gezdirip servis ediyoruz. Aslinda bu noktada peynirler yumusayincaya kadar tekrar firina verilip sicak/ilik da servis edilebilir.

Fume somonlu aperatif de oldukca kolay hazirlanan bir tarif, ama somonu hazir almaniz gerekiyor, hatta incecik dilimlenmisse daha da iyi. Yukaridaki sekilde baget ekmekleri kizarttiktan sonra ustune mayonez (ya da eksi krema/sour cream) surup ustune kuru ya da taze dereotu ekip, onun ustune de baliklar ve kapariyi koyup soguk olarak servise sunuyoruz. Bu kolay olmasina ragmen misafirleri oldukca etkileyen bir aparatif. Belki pastirmayla bile guzel olur balik yerine. Afiyet olsun.